Jag skrev för ett tag sen om LDB:s ekologisk hudvård och ironiserade över att hur de ansåg att deras nya 80%iga ekologiska hudvårdsprodukter var hudvård med den rätta känslan som ”låg i framkant”. Därefter fick jag ett par mejl från läsare som undrade vilka ekologiska hudvårdsprodukter jag kunde rekommendera – fanns det möjligtvis några 100%:iga produkter?

Att rekommendera andra hudvårdsprodukter är alltid problematiskt. Hur din hud kommer reagera på en produkt beror helt och hållet på vilken typ av hud du har. Om den är torr, oljig eller en blandning däremellan; om den har anlag för allergier eller utslag; om den är aknedrabbad och så vidare. Därför finns det heller ingen ”mirakelprodukt” som passar alla. Man måste helt enkelt prova sig fram. Och se vad som faller en i smaken.

Ekologisk hudvård jag skulle kunna injicera

Men om jag nu skulle bli tvungen att rekommendera något ur den ekologiska katalogen av hudvårdsprodukter, om mitt liv hängde på att jag klämde ur mig en kvalificerad hint om vad jag gillar,  så får det bli Spiezia Organics. Här talar vi om hudvård som verkligen är organisk in i varje enskild molekyl. Hade Spiezias hudvård funnits som spruta hade jag inte tvekat att injicera det. Det finns flera anledningar.  Spiezia odlar i princip sin egen hudvård på en farm i Cornwall, UK och har därmed full kontroll över hela produktionen. Många av deras produkter är 100% ekologiska.  Och viktigast: jag har själv använt deras krämer i över ett halvår med fina resultat.