Åkte spårvagn idag.  Mellan centrum och Örgryte. Trängdes och våndades.  In och ut ur dörrarna vällde de rynkiga och fula.  Det var hemskt. Jag mådde dåligt av lukten. Jag fick nästan panik. Och jag kan verkligen inte hjälpa det, men jag tycker så fruktansvärt illa om alla människor som inte anstränger sig.  Jag menar, vad är det med folk idag? En gång i tiden var Sverige känt för sina vackra människor. Idag befolkas vi mest av en samling lönnfeta kontorsråttor, nerpissade alkisar och übersminkade lattemammor.
Mmm, yada yada yada. Fett negativt. Jag vet. Men lyssna nu:
I sätet framför mig satt två tjejer.  Båda sådär kultigt och ansträngt anti-allting.  Två  vulgoveganer som tycker det  är skitballt med stora brillor av snittet ”Yves-Saint-Laurent-på-Coco-Chanels-begravning -anno-1971” och inte inser att det var yesterdays news redan våren 2007.  Ni förstååår?
Hursomhelst. Som vanligt kunde jag inte låta bli att tjuvlyssna. De försökte komma fram till vad som var snyggt. Sådär rent allmänt. Kroppar, kläder, utseende, the essence of beuty liksom.  Och precis som jag trodde var de  modelobotomerade båda två. Höjdpunkten var när den ena av dem kläckte ur sig floskeln att ”skönhet nog ändå kommer inifrån typ”.
Jag fick verkligen bita mig i tungan. ”Skönhet kommer nog inifrån typ”. Ja, möjligtvis kommer den innifrån tuber, burkar och flaskor med skönhetskrämer. Innifrån silikonet i tuttarna. Inifrån stålet i plastikkirurgens kniv.  Inifrån sprutans botoxinjektion. Eller inifrån viljan att fem gånger i veckan jogga häcken av sig (bokstavligen) och hålla fingrarna bort från socker, fett och frestelser. 
Håller helt och hållet med Meral Tasbas på den punkten.  Den som säger att skönhet kommer inifrån och förespråker ”naturlighet” är en stor, fet illaluktande hycklare.  Skönhet är inget naturligt, ingen gåva. Skönhet är ett resultat av regelbundet slit. Vill du vara snygg så får du f-n anstränga dig!

Ekologisk hudvård från Estellethild– vill ha!  

Shoppat? Naturligtvis. Alla som lästa min gamla blogg vet att jag är en stor sucker för hudkrämer. Tidigare var en av mina favoriter Carita Body firming lifting cream, men just nu är jag helt såld på hundraprocentig ekologisk hudvård från Estellethild.  Fantastiska produkter i svala, fräscha förpackningar. Hela sortimentet är dessutom fritt från Parabener och annat skräp. Favoriten är Face Cream Neroli, en ljuvlig  ansiktskräm med mandelolja, ros och vanilj. Så fett underbar. Min hy blossar av glädje varje gång jag tar fram den söta lilla flaskan. (Estellethildes serie med ekologisk hudvård finns att köpa på Kicks.) 

Läs mer om ekologisk hudvård:

Lyssnar just nu på: Name the Pet. Sexig disneybarbietechno. Garanterat fri från pretantion och tristess.
Vill ha i julklapp: A tribute to suede. Feta highhealers för kropp och själ. Yves saint Laurent.